0%
AP
Waarschuwing: JavaScript is uitgeschakeld in uw browser. Hierdoor kunt u mogelijk niet alle vragen in deze enquête beantwoorden. Controleer de instellingen van uw browser.

2023_2024 Lemo: Leerstrategieën en studieMotivatie-instrument

Dinsdagnamiddag 24 oktober 2023 of

Woensdagnamiddag 12 juni 2024

13u30- 14u15 (deel 1)

14u30-15u30  (deel 2)

 15u30-16u00 (deel 3: optie)

Waar: op eigen locatie. De nascholing gebeurt digitaal via een Teams-link.

Prijs: de nascholing is gratis. .

Inschrijven: voor elke individuele persoon moet de vragenlijst apart ingevuld worden - dit 2 dagen voor de nascholing.

Link:  de dag voor de nascholing wordt de link doorgestuurd voor het digitaal deelnemen aan de nascholing.

Thema: Hoe zit het met de leermotivatie van mijn jongeren? Wat drijft hen? Welke leerstrategieën gebruiken zij vooral? Wil je hier snel zicht op krijgen: dan kan Lemo een belangrijk ondersteunend instrument zijn.                          

Lemo :  Het Lemo-instrument bevat een zelfreflectie-vragenlijst voor jongeren die ingaat op hun motivationele drijfveren voor leren en hun leerstrategieën. Er zijn versies voor SO (2e en 3e graad) en HO (graduaten, ABA en PBA). De deelnemer ontvangt een individueel feedbackrapport dat de begeleider ook kan zien (mits toelating) en ook een groepsoverzicht. De Lemo is dus inzetbaar voor individuele studiebegeleiding én voor groepsbegeleiding. Lemo geeft ook input voor een datagestuurd leerbeleid. 

 

DEEL 1: 13u30-14u15: the basics

Theoretische kaders, opbouw van het Lemo-instrument, de schalen, het concept van het individueel en het groepsfeedbackrapport Lemo.

DEEL 2: 14u30-15u30 Lemo II - de praktijk

Toelichting bij individuele en groepsfeedbackrapporten. Het interpreteren van de rapporten op basis waarvan suggesties voor ontwikkeling worden geformuleerd. Hoe Lemo inzetten in de eigen organisatie en de eigen leerbegeleiding. Vragen en antwoorden.

DEEL 3: 15.30u-16u: optioneel: het digitale platform voor de Lemo-vragenlijsten

Optioneel voor de beheerders van  het systeem. 

 

 

Er zijn 9 vragen in deze enquête.